Changemaker schools worldwide

CHANGEMAKER SCHOLEN WERELDWIJD

Ashoka Changemaker Schools dienen als voorbeeld voor de onderwijsgemeenschap. Om die gemeenschap te verbreden en te verrijken, heeft Ashoka een mondiaal netwerk opgezet om deze scholen van over de hele wereld bij elkaar te brengen. Scholen in het Changemaker Netwerk delen best practices met elkaar, profiteren van mogelijkheden om samen te werken met andere scholen en komen in contact met Ashoka’s partners op Ashoka conferenties en andere evenementen.

Maak nu vast kennis met een aantal partners uit het internationale Changemaker Schools Network:

Ashoka Changemaker Schools

 
School21
School 21, Londen, Verenigd Koninkrijk
Voortgezet onderwijs
School 21 heeft een unieke benadering tot changemaking onderwijs, die zijn basis vindt in de door hen zelf geidentificeerde eigenschappen voor success in de 21ste eeuw: expertise, professionalism, eloquence, git, spark en craftsmanship. De school hecht veel waarde aan ervaringsgericht leren en heeft een uniek mondeling curriculum.

Mount Vernon Pres.
Mount Vernon Presbyterian, Atlanta, USA
Design-thinking is een integral onderdeel van het leerplan op Mount Vernon Presbyterian, omdat het changemaking stimuleert bij de leerlingen. Het programma is gebaseerd op empathie en helpt leerlingen dat wat zij op school leren te linken aan bredere gemeenschapsproblemen. Deze benadering met betrekking tot design-thinking en maatschappelijke betrokkenheid,  dient als voorbeeld voor veel andere scholen in het land.

Pune Biennale - Painting a public wall-2
K.C.T. Vidya Niketan, Pune, India
K.C.T. Vidya Niketan ziet zijn kinderen als actieve burgers, niet van de toekomst, maar van vandaag. Deze school legt de nadruk op authentieke leerervaringen, karaterontwikkeling en betekenisvolle gemeenschapssamenwerking. Samen met zijn leerlingen wil deze school de samenleving transformeren en de oorzaken van ongelijkheid en onrecht aanpakken.

 

 

Ashoka Fellows in education

Arnoud Raskin, Mobile Schools.
Arnoud Raskin (België) Mobile School
Arnoud pioniert een innovatief project dat zich richt op het changemaking potentieel van straatkinderen en benadrukt hun kracht. Hij zet mobiele scholen in om deze kinderen bewust te maken van hoeveel zij waard zijn, hun zelfvertrouwen op te bouwen en een reintegratie project te volgen, om zo hun “straatwijsheid” in te zetten ten behoeve van bedrijven en hun lokale gemeenschappen.

 

Villela-Ana-Lucia-207x300
Ana Lúcia Villela (Brazilië) Instituto Alana
Ana richtte het Alana instituut op met een simpele maar krachtige missie: een eerbetoon aan het kind-zijn. Ze ontwikkelde 18 verschillende programma’s die, samen, een systeem vormen en kinderen een actieve, hands-on onderwijservaring biedt.Zowel op school als daarbuiten, in hun community. Ana zet zich met behulp van bemiddelings- en communicatie strategieen in voor een verandering in de mindset van volwassenen en een erkenning voor de kracht van jonge mensen.

 

Deel worden van het changemaker schools netwerk of een changemaker school nomineren? Neem dan contact met ons op!

Ashoka Nederland
www.ashoka.nl
mverbeij@ashoka.nl