Fellowship en Venture

De omvang en de complexiteit van sociale problemen zoals armoede, corruptie, misbruik en de aantasting van milieu, zorgen voor een constante behoefte aan innovatie. De wereld heeft meer mensen nodig die zich richten op het (beter en duurzamer) oplossen van deze sociale problematiek.

Daarom zoeken wij Ashoka Fellows.

De Ashoka Fellows vormen het kloppende hart van onze organisatie. Wereldwijd zoeken we naar mensen die de potentie hebben om niet alleen impact te realiseren met hun organisatie, maar die de potentie hebben een heel systeem te veranderen. Ashoka Fellows staan voor waar wij in geloven: namelijk dat iedereen in staat is om de wereld te veranderen. Zij zien de wereld en de huidige problemen door een bril van creatieve nieuwe oplossingen. Ashoka Fellows gaan de uitdaging aan om sociale veranderingen teweeg te brengen. Kenmerkend voor een fellow is de volhardendheid zonder zich te laten weerhouden door zaken die wellicht onmogelijk lijken.

De zoektocht naar fellows start met een intensief netwerk van nominators; professionals die oog hebben voor de belangrijke sociaal innovators in hun veld. Met behulp van dit netwerk zoeken en reviewen we jaarlijks duizenden sociaal innovators wereldwijd om vervolgens een klein aantal daadwerkelijk te nomineren voor het selectieproces.

 

HET ASHOKA FELLOWSHIP

In het Ashoka Fellowship programma helpen we onze fellows op verschillende manieren.

Peer-to-peer community | De fellow bevindt zich in een netwerk van high-impact ondernemers en kan steun en kennis vinden in deze community.

Toegang tot een waardevol netwerk | Naast het Ashoka Support Network, business leaders die zich hebben verbonden aan Ashoka, wordt de fellow geïntroduceerd in een wereldwijd netwerk van corporate partners, filantropen, high skilled professionals en onderwijsinstellingen.

Zichtbaarheid | Ashoka helpt de fellow met de zichtbaarheid van zijn/haar onderneming door het organiseren van events, aangaan van internationale media partnerships en outreach via social media.

Skill ontwikkeling | De fellow wordt actief benaderd en krijgt toegang tot specifieke workshops en accelerator programma’s. Daarnaast kunnen de fellows kiezen voor persoonlijke coaching of begeleiding op een specifiek onderwerp, zoals juridisch advies, strategie of branding.

Financiële ondersteuning | De fellow krijgt indien nodig een stipendium, zodat hij/zij zich volledig kan richten op de organisatie. Daarnaast helpt Ashoka in het zoeken naar en geeft advies over financiële partnerschappen en investeerders.