Organisatie

Op wereldwijde schaal bijdragen aan sociale oplossingen; dat is wat we doen. Onze strategie bestaat ten eerste uit het vinden van sociaal innovators die een volledig nieuwe en schaalbare innovatie hebben. De tweede pilaar van onze strategie richt zich op het vergroten van het aantal changemakers. Daarom zoeken we sinds 2011 naar Changemaker scholen. Ten derde werken wij samen met internationale bedrijven om binnen bepaalde sectoren innovaties te versnellen.

 

Bestuur

Ashoka Nederland is een stichting met een bestuur en een team van medewerkers waaronder vrijwilligers. Het bestuur komt vier maal per jaar bij elkaar om de voortgang van de stichting te bespreken. Het bestuur van Ashoka Nederland bestaat uit:

Felix Oldenburg (Voorzitter) – co-directeur Ashoka Europa

Felix heeft filosofie gestudeerd aan de universiteit van Bonn, Tübingen en Oxford en hij heeft een Master in beleidsmanagement (Washington DC – Georgetown). Hij is zijn carrière gestart bij McKinsey in Londen en heeft in zijn huidige rol bij Ashoka meerdere initiatieven en programma’s gelanceerd. Felix publiceert regelmatig artikelen en is spreker over onderwerpen die gerelateerd zijn aan social finance, sociaal ondernemerschap en opschalingsproblematiek van sociale innovaties.


Mark Cheng (Penningmeester)
– oprichter en directeur Chelwood Capital; directeur Emerge Venture Lab

Mark is de oprichter en directeur van Chelwood Capital, een organisatie gespecialiseerd in sociale investeringen die missiegedreven organisaties ondersteunt. Tijdens zijn carrière werkte hij onder andere bij “Deutsche Bank” en “AMBAC Assurance” en hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in financiën. Hij is betrokken bij verschillende sociale ondernemingen als bestuurslid en trustee en hij is mentor voor het “Emerge Venture Lab”, een incubator voor de “social ventures” van studenten in de UK.


Arnaud Mourot (Secretaris)
– oprichter Ovalie

Arnaud heeft een MBA van de Paris Management SchoolESCP met een specialisatie in ‘innovatie en ondernemerschap’. Hij is 10 jaar lang prominent lid geweest van het Franse Worstelteam en in 1999 heeft hij de NGO Sport Sans Frontières (Sport Zonder Grenzen) opgericht. In 2009 lanceerde hij Ovalie: een uitzendbureau voor gehandicapten. Arnaud heeft Ashoka Frankrijk, Zwitserland en België opgezet.

Het gaat om een onbezoldigd bestuur; er wordt geen financiële bijdrage aan de bestuursleden uitgekeerd.

 

Budget

Ashoka Nederland zal haar eerste financiële boekjaar sluiten op 31 augustus 2015 en voorts binnen zes maanden haar balans en jaarrekening publiceren.

Ashoka Nederland heeft voor 2015 onderstaande begroting opgesteld:

 Programma Budget Activiteiten
Venture € 100.000 Zoeken en selecteren van Nederlandse Ashoka Fellows, organiseren van Venture panels
Start Empathy € 120.000 Opzetten van het Start Empathy programma en het selecteren van ‘Changemaker’ scholen in Nederland

Ashoka Nederland werkt zoveel mogelijk met vrijwilligers. Op dit moment wordt enkel een salaris uitgekeerd aan de directeur van de stichting en aan de venture manager. Het jaarsalaris van de directeur is voor 2015 vastgesteld op maximaal €55.000 bruto.