Partnerships

Ashoka werkt samen met zeer uiteenlopende organisaties in de samenleving. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te verbinden wil Ashoka samenwerking stimuleren tussen partijen die elkaar in andere situaties wellicht moeilijk kunnen vinden. Ashoka gelooft in intersectorale samenwerking en koppelt in haar verschillende programma’s bedrijven, NGO’s en experts om vanuit gebundelde krachten sociale vraagstukken op te lossen.

Reeds vele internationale bedrijven zien Ashoka als een waardevolle partner. Ashoka trekt niet alleen het voortouw op het gebied van sociaal ondernemerschap, maar heeft  ook een wereldwijde ‘dekking’ met aanwezigheid van Fellows in meer dan tachtig landen. Wij zijn betrokken bij het oplossen van een breed scala aan sociale problemen en honderden lokale en internationale bedrijven werken samen met Ashoka om het werk van Fellows te versnellen, verbeteren of op te schalen.

Onze internationale partners

Een voorbeeld van het creëren van gezamenlijk waarde is het partnership met Boehringer Ingelheim. Boehringer Ingelheim creëert door haar samenwerking met Ashoka een doorkijkje naar de toekomst en is als eerste op de hoogte van de baanbrekende grassroots ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. Boehringer Ingelheim heeft echter niet alleen gekozen om daarvan op de hoogte te zijn, het bedrijf steunt Ashoka actief met het vinden van deze Fellows op het gebied van gezondheidszorg en verzorgd ook het stipendium. We doen dit onder het adagium: Making More Health (MMH). Tot op heden heeft de MMH partnership al meer dan zestig Fellows geselecteerd en ondersteund.

Een ander voorbeeld van een partnership tussen Ashoka en een internationaal erkend bedrijf is de samenwerking met de LEGO Foundation. In deze samenwerking worden inzichten gebundeld over het spelenderwijs leren voor jonge kinderen. Deze inzichten worden aan elkaar gekoppeld en ondersteund om vervolgens ingezet te worden in achterstandswijken.

Voor meer informatie over deze strategische partnerships ga naar: www.makingmorehealth.org en www.legofoundation.com.